KINĒTISKĀ "SFĒRA" – GALVU REIBINOŠS UN SKATUS PIESAISTOŠS DIZAINA OBJEKTS JAUNĀ PEUGEOT 408 DEBIJAI

JEBKURA DETAĻA NO JEBKURA LEŅĶA

Sfēras radīšana ir patiesi unikāla pieredze, ko izbaudījām, lai parādītu jaunā PEUGEOT 408 iespaidīgo dizainu no visiem leņķiem. Kas ir augšā? Kas apakšā? Kā jaunais 408 var rotēt apkārt vairākām asīm, lai pārvietotos tik neparedzētā veidā? Šī gravitācijas pretestības iekārta bija atbilde. Negaidīti pārsteidzošs kinētisks stends, kas ir tikpat pievilcīgs un pārsteidzošs kā pati automašīna.

VALDZINOŠAIS JAUNAIS PEUGEOT 408

Jaunā PEUGEOT 408 pārsteidzošo pievilcību un negaidīto dizainu raksturo tā dinamiskā “fastback” virsbūve, kas veido jaunāko autobūves modi, sapludinot vienā veselumā robustās SUV un rotaļīgi jutekliskās kupejas formas. Modernā elegance padara to izcilu uz ceļa. Ar paaugstinātu klīrensu, bet samazinātu augstumu, tā sportiskais dizains un plūstošās līnijas uzsver tā aerodinamiskās un estētiskās īpašības no jebkura skatpunkta.

JAUNAIS PEUGEOT i-Cockpit® 3D

Salonā viens no PEUGEOT zīmola stūrakmeņiem ir i-Cockpit®. PEUGEOT 408 tas sniedz jaunus standartus ergonomikas, kvalitātes, praktiskuma un arī tehnoloģiju ziņā – sinerģijā ar jauno informācijas un izklaides sistēmu PEUGEOT i-Connect®. Vadītāja darba vietas “mugurkaulu” veido divi 10” displeji. Digitālais instrumentu panelis ar 3D efektiem atrodas acu līmenī tieši virs multifunkcionālā stūres rata. Centrālais skārienekrāns ir ergonomiski izvietots vadītāja rokas stiepiena virzienā – nedaudz zemāk par mērinstrumentu paneli. Sistēmai ir konfigurējami i-Toggle taustiņi, kas atrodas zem centrālā ekrāna kā atvērta grāmata, nodrošinot segmentā unikālu estētiku un nebijušu tehnoloģiju pārvaldības līmeni. Katrs i-Toggle ir skārienjutīgs īsceļš uz klimata kontroles sistēmu, tālruņa kontaktu grāmatiņu, raidstaciju vai lietotnēm, ko izvēlas pats vadītājs. 

KĀ TIKA RADĪTA SFĒRA?

Mēs vēlējāmies parādīt jaunā PEUGEOT 408 valdzinājumu no jebkura leņķa. Lai to izdarītu, mums bija jāpārvar gravitācijas šķēršļi un jāizveido koncepts, kas varētu bez piepūles pagriezt jauno 408 jebkurā pozīcijā un ļautu aplūkot dizainu no jebkura leņķa. Un, protams, tam bija jābūt tikpat pievilcīgam un pārsteidzošam kā pašai automašīnai. Tāpēc mēs izstrādājām "Sfēru". Tas nebija viegli. Talantīgā inženieru, tehniķu un dizaineru komanda sanāca kopā, lai pārvarētu šos izaicinājumus un radītu šo lielisko dizaina instalāciju. Patiesi skaists objekts, kas demonstrē jauno PEUGEOT 408 tā, it kā tas būtu bezsvara stāvoklī, un rotē visu automašīnu, lai to varētu novērtēt no jebkura leņķa.

SOLI PA SOLIM

Mūsu komanda sāka ar 3D modeļu sēriju, lai vizualizētu ideju un pārbaudītu, vai tas var noturēt visu jaunā 408 korpusu jebkurā leņķī. Pēc tam tika izveidota virkne maza mēroga modeļu, lai uzlabotu dizainu. Kad forma satiekas ar funkciju neparedzētā veidā, Jūs varat iegūt pārsteidzošus rezultātus. Lai uzbūvētu "Sfēru" un liktu tai darboties gan fiziski, gan estētiski, bija nepieciešama inovatīva domāšana un pārdroši risinājumi. Skaistam objektam ir vajadzīga tikpat skaista apkārtējā vide, un tieši tāda ir Louvre-Lens. "Sfēras" uzstādīšana šajā īpašajā vietā tika plānota no visām pusēm. Visa konstrukcija ir izgatavota no augstas stiprības tērauda un apstrādāta ar aizsargājošu sudraba epoksīdu. Caurspīdīgais burbulis/sfēra ir izgatavota no elastīga PVC materiāla, kas ļauj izmantot noslēptus gaisa pūtējus, lai burbulis būtu piepūsts un būtu tikko pamanāms. Divas lielās cilpas (5,1 m diametrā) ir kustībā, pateicoties 4 riteņu piedziņas sistēmai, ko darbina 3500 vatu elektromotori. Lielākā daļa jaudas tiek izmantota, lai kontrolētu sfēras rotāciju un saglabātu tās smaguma centru, tai vienmērīgi rotējot. Talantīga mākslinieku, inženieru un tehniķu komanda pārņēma ideju par sfēru un pārvērta to par elpu aizraujošu realitāti, kas, šķiet, nepakļaujas gravitācijai.

UNIKĀLA VIETA

Louvre-Lens ir pārsteidzoši skaista vieta ar ultramodernu estētiku. Tās gludais izliekto stikla un alumīnija fasāžu izkārtojums iemieso modernu skaistumu, kas turpina Parīzes oriģināla varenību. Tās negaidītais dizains un elpu aizraujošais valdzinājums padarīja to par ideālu vietu jaunā PEUGEOT 408 debijai.

IZZIŅAI PAR LOUVRE-LENS

Louvre-Lens ir mākslas muzejs, kas atrodas Lansā (Lens), Francijā, aptuveni 200 kilometrus uz ziemeļiem no Parīzes – netālu no robežas ar Beļģiju. Tajā eksponēti objekti no Luvras muzeja kolekcijām, kas tiek aizdoti galerijai uz vidēju vai ilgtermiņa izstādīšanu. Luvra-Lens ideja ir daļa no centieniem nodrošināt piekļuvi Francijas kultūras iestādēm cilvēkiem, kuri dzīvo ārpus Parīzes. Lai gan muzejam ir cieša institucionāla saikne ar Luvru, to galvenokārt finansē Ziemeļu-Padekalē (Nord-Pas-de-Calais) reģions.

Muzejs ir uzcelts 20 hektāru plašā derīgo uzrakteņu karjerā, kas tika slēgts pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados. Teritorija ir nedaudz paaugstināta raktuvju aizbēršanas dēļ. Lai ēka saplūstu ar apkārtējo teritoriju, arhitekti izstrādāja piecu zema profila konstrukciju virkni – centrālā ir kvadrātveida ar stikla sienām, bet pārējās ir taisnstūrveida ar pulētām, alumīnija fasādēm, kas sniedz neskaidru apkārtnes atspoguļojumu. Kopumā muzejs ir 360 m garš, un tajā ir 28 000 m2 izstāžu telpas.

Centrālās ēkas dizains ar diviem spārniem atdarina Parīzes Luvru. Laukums un centrālā ēka ir galvenā uzņemšanas zona. Tajā ir vairākas izliektas stikla telpas, kurās atrodas kafejnīca, grāmatnīca un muzeja veikals. Uz austrumiem no ieejas zāles atrodas 3000 m2 Galerie du Temps, kurā atrodas aptuveni 200 priekšmeti no Parīzes Luvras kolekcijas. Lielajā, atvērtajā zālē priekšmeti ir sakārtoti hronoloģiski, sākot no 3500. gada pirms mūsu ēras līdz 19. gadsimta vidum, neatkarīgi no stila vai izcelsmes valsts. Aiz lielās Galerie du Temps atrodas Pavillon de Verre, kurā eksponēti darbi no blakus esošajiem muzejiem. Ēka, kas atrodas uz rietumiem no ieejas zāles, ir pagaidu eksponātu galerija (The Exhibitions Temporaires) un papildus tam – arī auditorija.

LOUVRE LENS, 99, rue Paul Bert, 62300 Lens, Francija

Foto no PEUGEOT zīmola publicitātes materiāliem