FASCINĒJOŠS UN DINAMISKS – JAUNAIS PEUGEOT 208 & E-208

Atjaunotā PEUGEOT 208 sērija priecē ar izsmalcinātām un vizuāli ļoti efektīvām izmaiņām jau sākotnēji lieliskajā dizainā un automašīnas koptēlā. Labs kļūst vēl labāks – PEUGEOT 208 esošais modelis 2022. gadā pelnīti kļuva par Eiropā un Francijā visvairāk pārdoto auto modeli kopumā, kas ir apstiprinājums perfekti sabalansētai attiecībai starp 208 sērijas dizaina šarmu, veiktspēju kopumā un klientiem pieejamajām tehnoloģijām, kas mūsdienās spēlē arvien lielāku lomu jauna auto izvēlē. Savukārt, E-208 2022. gadā plūca laurus kā Eiropas visvairāk pārdotais elektromobilis B-segmentā, bet Francijā – kā kopumā vispirktākais elektromobilis. Jaunā PEUGEOT 208 pārdošanas uzsākšana Eiropā ir gaidāma 2023. gada beigās.

Pieprasīt piedāvājumu

Būtiskākais pilnībā elektriskā E-208 ieguvums – jauns elektromotora un akumulatoru baterijas tandēms, kas nodrošinās 400+ km autonomiju ar pilnu uzlādi (WLTP cikla dati vēl tiek apstiprināti). E-208 klienti varēs izvēlēties pilnībā jauno STELLANTIS grupas elektromotoru ar 115kW/156Zs jaudu un jaunu 51kWh bateriju. Ievērojami lielāks nobraukums ar uzlādi, iespaidīgāka dinamika un plānotais uzlādes laiks no 20% līdz 80% akumulatora līmenim (rekomendētais cikls elektromobiļiem) plānoti jaunajam auto aizņems mazāk nekā 25 minūtes publiskajās ātrās uzlādes 100+ KW uzlādes stacijās.

Viena no pirmajām jaunā Peugeot 208 Hybrid foto sesijām Latvijā

Pilnībā jauna izvēle – pašuzlādes hibrīddzinēji 48V HYBRID! Tehniski tie ir abi jaunākie PEUGEOT benzīna turbodzinēji ar attiecīgi 100 un 136 Zs jaudu, kas sapāroti ar pilnībā jaunu e-DCS6 divu sajūgu elektrificētu 6 pārnesumu transmisiju, kuras konstrukcijā ir integrēts elekriskais motor-ģenerators, kas bremzējot vai vienmērīga brauciena laikā uzlādē īpašu hibrīdsistēmas 48 voltu akumulatoru bateriju. Uzsākot braukt vai veicot strauju paātrinājumu – baterija spēj ātri nodot atpakaļ saražoto strāvu elektromotoram, kas palīdz iekšdedzes dzinējam pie tā zemākiem apgriezieniem un nodrošina labāku automašīnas kopējo dinamiku un atsaucību uz akseleratora pedāli salīdzinājumā ar parastu iekšdedzes dzinēju. Sastrēgumos un lēnākā pilsētas satiksmē auto ar 48V HYBRID var ievērojamu laiku braukt tikai izmantojot elektromotoru – būtībā pilnvērtīgā elektromobiļa režīmā. Kopumā tiek sasniegti labāki vides rādītāji izmešu ziņā un mazāks degvielas patēriņš līdz pat 15% salīdzinājumā ar parastajiem līdzīga tilpuma dzinējiem.

Gan E-208 gaitas akumulatoru baterijai, gan 48V HYBRID hibrīda sistēmas akumulatoru baterijai būs spēkā ražotāja 8 gadu vai 160 000 km nobraukuma (atkarībā no tā, kas iestājas pirmais) garantija, ja automašīna tiek apkalpota autorizētā pārstāvniecībā un ievērojot apkopju veikšanas termiņus.

Jaunā 208 sērija būs pieejama trīs predefinētās komplektācijās – ACTIVE, ALLURE un GT. Visām komplektācijām atšķirībā no esošā modeļa būs bez izņēmumiem aprīkojumā iekļauts standarta PEUGEOT i-Cockpit® ar 10” centrālo skārienekrānu un izteiksmīgajām 3 vertikālajām LED dienas gaismu “lauvas nadziņu” instalācijām priekšā un pilnībā jauna dizaina 3 horizontālo LED aizmugures gaismu moduļiem – elementiem, kas veido īpašo jaunā modeļa tēlu. Ārējos izmērus jaunie 208 modeļi saglabās iepriekšējos. Protams, ka radiatora resti greznos jaunā PEUGEOT zīmola emblēma. Pieejamas 7 virsbūves krāsas – jaunās Agueda Yellow un Selenium Grey kā arī jau zināmās populārās Artense Grey, Perla Black, Banquise White, Elixir Red un Vertigo Blue.

ALLURE komplektācijā papildu būs iekļauti 16” NOMA vieglmetāla diski, parkošanās sensori, elektriski nolokāmi sānu spoguļi, 2D digitālais mērinstrumentu panelis un PEUGEOT i-Connect® infotainmenta sistēma.

GT komplektācijā papildu ALLURE aprīkojumam būs iekļautas Full LED priekšējās gaismas, augstas izšķirtspējas parkošanās videokamera, 10” 3D digitālais mērinstrumentu panelis un piano-melnas un glancētas riteņu arku uzlikas, kā arī bezatslēgas piekļuve un iedarbināšana un papildu LED salona izgaismojums ar maināmām krāsām. Kā papildu aprīkojums būs pieejami ekskluzīvie PEUGEOT novatoriskā dizaina vieglmetāla diski ar melniem rastrētas virsmas ielaidumiem.